Site-ul nostru web folosește  cookie-uri în scopuri statistice.

Articolele noastre

Etapele dezvoltarii unei aplicatii mobile pentru iPhone

Etapele dezvoltarii unei aplicatii mobile pentru iPhone

Daca vrei sa dezvolti o aplicatie mobila pentru un proiect sau pentru o afacere veche, mai intai cauta sa afli mai multe despre target-ul tau. In cazul in care un procent mare dintre clientii tai sunt asociati standardelor de viata mai inalte e recomandat sa creezi o aplicatie pentru iPhone. Din pozitia de dezvoltatori, vom vorbi mai departe despre aspecte importante de stiut si despre etapele necesare in realizarea unei astfel de aplicatii

Desi telefoanele cu Android se bucura de o popularitate imensa printre utilizatorii din toata lumea, iPhone-ul nu va fi niciodata in pericol. Unul dintre motive este ca Apple poate fi tradus aproape ca un cult, ceea ce face utilizatorii sa asocieze produsele acestei companii cu statutul, prestigiul si respectul de sine. Pe langa acestea, exista o multime de chestiuni tehnice pozitive demne de luat in seama.

Cercetarea pietei de aplicatii mobile e baza oricarei afaceri prospere

Inainte sa intri in contact cu reprezentantii echipei de dezvoltare a aplicatiilor mobile, ordoneaza planurile, gandurile structurand pe o hartie tot ce stii despre activitatea pe care o conduci. In primul rand, motiveaza nevoia de a avea aplicatie mobila. Urmatorul pas este sa-ti calculezi bugetul, intrebandu-te: cat poate fi alocat pentru crearea aplicatiei iPhone si pentru marketing? In ceea ce priveste regulile Apple Store, te vom ajuta noi cu indicatii odata ce ai celelalte aspecte clarificate.

Iata cateva detalii care favorizeaza indreptarea catre Apple Store, platforma care gazduieste toate aplicatiile pentru iPhone:

  • Multi utilizatori sunt de parere ca Apple Store ofera o mai buna organizare a aplicatiilor, cu recomandari relevante pentru utilizatori; orice afacere are nevoie de o aplicatie mobila, iar dilema care sta la baza alegerii tipului de aplicatie potrivit include atat viziuni subiective cat si cifre concrete;
  • Crearea unei aplicatii pentru iPhone permite deschiderea afacerii catre un target global; astfel, daca produsele sau serviciile tale sunt de interes si in alte zone in afara Romaniei, o aplicatie pentru iOS devine solutia potrivita, intrucat se preteaza mai bine pietelor din tari dezvoltate;
  • Aspectele ce tin de securitate favorizeaza Apple si respectiv iPhone; intregul sistem care sta la baza acestei platforme incorporeaza solutii masive de protectie impotriva virusilor si pericolelor de tip malware, astfel incat oamenii de afaceri si utilizatorii sa nu riste pierderi;
  • Cu o aplicatie iPhone te poti asocia cu imaginea Apple, beneficiind de o infrastructura in care clientii isi pun increderea.

Va puteti baza pe noi si pentru servicii de backend development. Un backend developer se ocupa de construirea si intretinerea site-urilor web. Responsabilitatea principala a unui dezvoltator back-end este de a utiliza diverse instrumente, cadre si limbi pentru a determina cel mai bine cum sa dezvolte prototipuri intuitive si usor de utilizat si sa le transforme in site-uri web. Acest lucru necesita o intelegere a functionalitatii si compatibilitatii intre platforme.

Crearea unei aplicatii Android este unul dintre cele mai solicitate servicii. Acest tip de aplicatie este mai usor de realizat din punct de vedere al complexitatii, insa este sim ai raspandit printre utilizatori. Asadar, daca te intereseaza o astfel de solutie, poti lua legatura cu noi pentru detalii.

Conceperea structurii si designului pentru crearea unei aplicatii iPhone

Mai intai de toate, echipa noastra se asigura ca realizeaza o structura de baza, un model de care liderul afacerii trebuie sa fie multumit pentru a putea merge mai departe. In crearea unei aplicatii mobile adoptam un model in care se remarca simplitatea, astfel incat, in functie de nevoile tale, elementele sa fie rearanjate rapid. Modelul contine forme si semne care indica pozitia elementelor din aplicatie in interfata pe care o acceseaza utilizatorul.

Designul efectiv este poate cea mai importanta parte in dezvoltarea unei aplicatii mobile, intrucat reuneste toate principiile pentru o functionare optima, o estetica atragatoare, un tip de utilizare intuitiv si tot ce priveste experienta utilizatorului. De aceea, concepem designul in functie de datele pe care le obtinem despre clientii tai. Cercetam ce fel de aplicatii mobile prefera acestia conform rating-ului pe care il ofera la folosirea altor resurse din online-ul mobil. Deciziile finale le luam dupa ce capatam o perspectiva bine definita formata din date concrete si eforturi anticipative.

Planificarea arhitecturii informatiei din aplicatia mobila

Structura informatiilor inglobate de aplicatia mobila implica de asemenea cercetare si depinde de experienta echipei de dezvoltatori care lucreaza la proiectul tau. Elaborarea planului pentru arhitectura informatiei in vederea crearii unei aplicatii mobile se refera la toate masurile necesare pentru ca aplicatia sa functioneze fara erori, chiar si cand volumul de date creste considerabil.

Programele de tip Model–View–Controller sunt instrumente principale in consolidarea arhitecturii si integreaza toate aspectele tehnice si logice necesare la stabilirea unei interfete pentru utilizator, uzului de date si aplicatiei propriu-zise.

Dezvoltarea aplicatiei mobile la nivel front-end si back-end

Atat operatiunile pentru dezvoltarea de front-end si cea de back-end au la baza programarea. Sa vedem pe rand ce implica fiecare.

Front-end inseamna:

  1. Elaborarea de solutii functionale in ceea ce tine de design, interfata, dezvoltare, precum si de implementarea aplicatiei in App Store;
  2. Adaptarea la conditii optime de creare a aplicatiilor pentru iPhone folosind programarea Swift, instrumente pentru JavaScript si module CSS;
  3. Verificarea structurii arhitecturii informatiei in ceea ce priveste modulele si sistemele integrate;
  4. Pregatirea codului sursa pentru integrarea in platforma open-source React Native.

Iata pe scurt si ce anume trebuie realizat atunci cand ne referim la back-end:

  • Obiecte custom pentru inmagazinarea informatiilor dintr-o aplicatie mobila intr-o baza de date;
  • Depozitarea fisierelor de tip imagine, document etc. (de exemplu, intr-o aplicatie de resurse umane poti avea nevoie de profile ale candidatilor);
  • Localizarea geografica – acest aspect e necesar pentru a oferi utilizatorului posibilitatea de a gasi un restaurant, magazin etc. in aria sa;
  • Conditii de uz pentru utilizatori – ne referim aici la metode de autenficare pentru accesarea aplicatiei; cele mai comune sunt cele prin Facebook sau Twitter, astfel incat sa nu fie nevoie de crearea unui nou cont;
  • Notificari push – nu toate aplicatiile mobile au nevoie de astfel de notificari, dar in functie de natura afacerii cu care sunt asociate, acestea pot fi foarte importante.

​Mai jos puteti viziona si un video:

Tipuri de aplicatii care pot fi create pentru iOS

Exista un numar mare de utilizatori de toate varstele de iPhone in Romania, asadar si aplicatiile disponibile pentru acestia sunt numeroase si variate.

Cei care doresc sa lanseze afaceri in sfera e-commerce sau chiar alte sectoare de activitate, pot avea in vedere si crearea unor site-uri pe care sa le lege de aplicatii dedicate. Bineinteles, ca acestia pot opta pentru aplicatii iOs, dar si Android, pentru a acoperi o arie cat mai mare de utilizatori.

Exista mai multe tipuri de aplicatii care pot fi create, printre ele cele native si cele hibride fiind cele mai cautate. Daca aplicatiile native vor rula doar pe sistemul iOS, deci se vor adresa doar posesorilor de iPhone, cele hibride vor functiona atat pe acestea, cat si pe device-urile care ruleaza sistemul de operare Android.

Alegerea tipului de aplicatie depinde in intregime de proprietar, dezvoltatorii nostri avand grija sa creeze tipul de aplicatie dorit de acestia.

Tipurile de aplicatii pentru iPhone se pot crea dupa mai multe criterii, unul dintre cele mai importante fiind destinatia acestora. Astfel, echipa noasta poate dezvolta aplicatii de tipul:

  • celor de baza care sunt mai simple ca functionalitati;
  • celor de baze de date care sunt mai complexe si care au in vedere mai multe functii;
  • jocurilor care sunt destul de complexe necesitand o atentie sporita la detalii;
  • e-commerce care sunt la foarte mare cautare in aceasta perioada.

Acestea pot fi simple, avand functii de baza, sau complexe, caz in care vor integra mai multe functionalitati.

Complexitatea aplicatiei se va reflecta si in pretul acesteia, insa diferentele nu sunt foarte mari.

Daca esti in cautarea solutiei optime pentru crearea unei aplicatii pentru iPhone sau iPad, programatorii nostri iti stau la dispozitie cu informatii in asa fel incat sa faceti alegerea potrivita.

Ce functii pot fi adaugate unei aplicatii pentru iPhone

Aplicatiile mobile au foarte multe avantaje, unul dintre cele mai importante fiind faptul ca li se pot adauga noi functii chiar si la un timp dupa ce au fost create.

Astfel, printr-un update, acestea pot fi innoite cu functii precum:

  • integrarea cu alte platforme dedicate iOs, precum Centrul de jocuri;
  • controlul de la distanta care permite actualizarea aplicatiei de la distanta;
  • publicitatea cu ajutorul careia aplicatia poate fi monetizata;
  • partajarea pe diferite retele sociale in scopuri de promovare.

Specialistii nostri iti stau la dispozitie cu solutii personalizate, astfel incat aplicatia ta  sa iasa in evidenta.

Cat de rentabila este o aplicatie mobila pentru o afacere mica?

Afacerile mici de tip startup au luat amploare in Romania, iar ,,legarea’’ la aplicatii mobile este o idee buna de promovare. Atunci cand e hotarasti sa lansezi o astfel de firma, este recomandat ca in buget sa incluzi pe partea de promovare crearea unei aplicatii, indiferent ca aceasta este pentru Android sau iOS.

Fiecare client are cerinte specifice atunci cand isi doreste crearea unei aplicatii pentru Android sau pentru alt sistem de operare. Cream aplicatii mobile personalizate pentru orice tip de afacere, pentru a va ajuta sa ajungeti la publicul dorit si sa le oferiti cea mai placuta experienta posibila. Utilizatorii aplicatiei dumneavoastra se vor bucura de functii atat de sofisticate si utile.

O astfel de aplicatie rivalizeaza ca pret cu un webiste, putand costa intre 1,500 si 3,000 de euro in medie, insa vizibilitatea pe care o va genera te va ajuta sa recuperezi investitia rapid. Prin integrarea unei solutii care sa te ajute sa monetizezi aplicatia, vei obtine si profit.

Avantajul unei aplicatii pentru iPhone este ca numarul de aplicatii create special pentru acest sistem de operare nu este atat de mare ca cel pentru Android, asadar vizibilitatea va fi mai mare inca de la inceput.

O afacere mica de tip e-commerce are cel mai mult de beneficiat de pe urma unei aplicatii dedicate, asadar daca te intereseaza o astfel de solutie, dezvoltatorii nostri iti stau la dispozitie. Mai mult, o aplicatie poate si un mod de relansare a unei firme.

Aplicatiile mobile sunt solutii comode si simple cu ajutorul carora firmele se pot reinventa si moderniza.

Aplicatia mobila vs. website

Una dintre dilemele multor proprietari de afaceri este daca sa aleaga varianta crearii unei aplicatii mobile sau a unui website. Desi amandoua au avantajele lor, mai jos le vom expune pe cele ale aplicatiilor mobile, referindu-ne aici la cele pentru iPhone.

aplicatie mobila pentru iPhone va fi adaptata pentru orice rezoultie netinand cont de marimea ecranului pe care este afisata. De asemenea, ea va fi creata pentru a se folosi de toate functiile si tehnologiile prezente pe terminalul utilizatorului. Aplicatia mobila este mai usor de intretinut decat un website cu ajutorul update-urilor, scazand astfel si costul intretinerii acesteia. Nu in ultimul rand, aplicatia va arata si va indeplini exact functiile pe care le doreste proprietarul, putandu-i fi aduse schimbari in interfata mult mai usor.

Alte etape esentiale in crearea unei aplicatii pentru iPhone

Dupa ce avem o structura acceptata si dupa ce toate practicile de programare si design au luat sfarsit, urmeaza o serie de etape care au ca scop perfectionarea aplicatiei mobile si publicarea in App Store, incluzand alte masuri pentru a o face profitabila.

In dezvoltarea unei aplicatii mobile un pas cheie este testarea. Daca in urma testarii rezultatele obtinute bifeaza scopul beneficiarului si al celor care au lucrat la proiectul in cauza, urmeaza publicarea in App Store, conform unor pasi rigurosi pe care trebuie sa ii parcurga dezvoltatorii.

Dupa ce aplicatia e data in folosul utilizatorului, se stabilesc intervale potrivite pentru mentenanta. Ca orice lucru creat in online, aplicatia va trebui inclusa in strategia de marketing corespunzatoare afacerii tale.

In Romania, studiile privind persoanele care folosesc iPhone nu sunt inca foarte concludente. Aceasta categorie se afla momentan intr-o faza de dezvoltare.

  • In 2015, Mobzine.ro prelua de la Breezemobile faptul ca la momentul respectiv existau 1.5 milioane de utilizatori iPhone in Romania.
  • Un mai tarziu, in 2016, ANCOM estima cota de piata aferenta iOS in Romania la 7%.
  • Din totalul celor care au facut teste ale conexiunilor mobile in 2016, un procent de 6,9 % era atribuit telefoanelor iPhone;
  • In vara lui 2019, serviciul de plata Apple Pay a fost inclus si in Romania.

Cu toate astea, sunt o multime de domenii de afaceri care pot profita de avantajele dezvoltarii unei aplicatii pentru iPhone. Daca consideri ca activezi intr-unul dintre aceste domenii si vrei sa dezvolti o aplicatie mobila, ia legatura cu noi.