Beneficiile aduse de o aplicatie mobila pentru afacerea ta

Updated on Tuesday 27th August 2019

Rate this article
based on 1 reviews


Beneficiile aduse de o aplicatie mobila pentru afacerea ta Image
O urmare fireasca a dezvoltarii segmentului online destinat dispozitivelor mobile este ca oamenii au inceput sa foloseasca din ce in ce mai mult aplicatiile mobile, indiferent de scop. Acest lucru ii determina pe cei mai multi dintre afaceristi sa opteze la randul lor pentru crearea unei aplicatii mobile. Compania noastra se mandreste cu un portofoliu vast care include clienti din toate nisele de business. Cu focus pe tot ce-am aflat de-a lungul timpului, iti vom povesti despre cateva dintre cele mai frecvente beneficii aduse prin dezvoltarea de aplicatii mobile clientilor nostri.

Pentru utilizator, timpul rapid de incarcare al unei aplicatii in comparatie cu cel al incarcarii unui website este o chestiune cruciala. Datele se stocheaza direct pe dispozitiv, asa ca performantele nu mai depind de un server. Acest lucru determina posibilitatea anumitor functii incorporate de o aplicatie de a fi accesate si fara internet.


Crearea unei aplicatii mobile faciliteaza mijloace inedite de promovare


Daca utilizatorul este multumit de modul in care o aplicatie mobila functioneaza, afaceristul beneficiaza de o multime de avantaje. Sa trecem in revista cateva beneficii care apar dupa munca asidua a specialistilor in realizarea unei aplicatii mobile.
  • Comunicare constanta cu publicul tinta – inainte sa cream aplicatia, studiem obiectul afacerii tale si identificam cu precizie target-ul acestuia. Astfel, tot ce promovezi prin aplicatia mobila ajunge unde trebuie.
  • Moduri inteligente de promovare – recompensarea clientilor si afisarea acestui fapt in interfata unei aplicatii mobile sunt metode sigure de a vinde. De un folos real sunt si notificarile aplicatiilor, prin care iti poti anunta clientii de evenimente conexe cu brandul tau sau ii poti instiinta ca au reduceri la serviciile sau produsele tale.
  • Statistici despre activitatile clientilor tai – componentele analitice ale aplicatiilor mobile aduna date despre comportamentul utilizatorului pentru ca tu sa anticipezi intentiile sale. Vei afla asadar cum iti poti vinde eficient produsele sau serviciile.
  • Expunere si incredere din partea clientilor – strategia cu care se creaza aplicatia contribuie la prezenta ta in viata utilizatorului. Vei fi rapid observat, in timp ce clientii devin loiali, stiind ca serviciile tale sunt disponibile in permanenta.


Dezvoltarea unei aplicatii mobile reinventeaza customer service-ul


Chiar daca ai o afacere relativ mica, realizarea unei aplicatii mobile contribuie excesiv la o buna conduita de customer service. Te poti ocupa printr-o procedura facila de tot ce e necesar pentru ca clientii sa fie multimiti inainte, in timp ce si dupa ce au achizitionat un serviciu sau produs de la tine. Aplicatia ta poate contine campuri pentru feedback-uri si metode de comunicare care nu necesita un intreg departament de angajati pentru eficienta maxima.

In caz ca businessul tau capata proportii, poti opta pentru dezvoltarea unei aplicatii mobile de customer service, in scopul de a usura munca angajatilor si a face loc pentru alte sarcini. Acest lucru se recomanda atunci cand nu gasesti niciuna dintre aplicatiile mobile de customer service deja create ca fiind potrivita.

Utilizarea unei aplicatii personalizate de customer service este o solutie cu eficacitate maxima. Atunci cand ne soliciti o astfel de aplicatie, noi o dezvoltam tinand cont de dinamica interna a companiei tale. In acest fel, nu mai pierzi timp cu adaptarea unei aplicatii mobile standard la conditiile tale de lucru. Noua aplicatie mobila va contine doar functiile de care ai nevoie. 


Dupa crearea unei aplicatii mobile, se pot dobandi castiguri doar prin intermediul acesteia?


Exista o multime de feluri prin care poti avea castiguri doar prin intermediul aplicatiei in sine, fara sa punem la socoteala obiectele afacerii tale si capitalul produs odata cu acestea. Afaceristii inovatori pot face din aplicatia mobila o sursa de venit de sine statoare. Exemple precum Waze sau Uber sunt extrem de graitoare. Daca afaceristul identifica o lipsa in societatea inconjuratoare si lanseaza o aplicatie mobila care sa acopere o nevoie stringenta in cotidianul oamenilor, castigul este garantat.

Pe langa faptul ca dezvoltarea unei aplicatii mobile genereaza mijloacele pentru a pune in practica o inovatie, un businessman poate explora acest instrument in diverse feluri care aduc bani.

  • Cumparaturi in aplicatie – o tendinta actuala a e-commerce-ului se bazeaza pe in-app purchases datorita gradului de usurinta cu care utilizatorul isi poate achizitiona bunurile dorite. Pe langa metodele obisnuite prin care iti vinzi produsele se adauga aplicatia mobila care vinde separat.
  • Premium features – desi anumiti afaceristi aleg de la inceput sa atribuie un cost aplicatiei mobile, cele mai de succes metode implica lansarea unei aplicatii gratuite. Aceasta este creata in asa maniera incat functiile de baza nu necesita costuri, insa pe parcursul folosirii, utilizatorului ii vor fi acoperite alte nevoi prin intermediul unor noi functii. Pentru a fi accesate, ele trebuie sa fie platite.
  • Publicitate – asemeni altora canale necesare pentru identitatea si performantele unui afaceri, o aplicatie mobila poate aduce castiguri din publicitate. Aceasta poate cuprinde bannere, videoclipuri sau alte tipuri de continut care aduc venituri din vizualizari; specialistii nostri in crearea de aplicatii mobile iti pot oferi mai multe detalii despre aceasta optiune.
  • Afiliere – exista mai multe tipuri posibile de afiliere prin intermediul unei aplicatii mobile. Unul foarte popular implica produse vandute pe Amazon. Alegi ca anumite produse conexe cu afacerea ta sa fie incorporate in aplicatie, iar Amazon te plateste pentru fiecare produs vandut prin redirectionarea catre aceasta platforma.
  • Merchendise – în functie de tipul de afacere pe care o conduci, poti alege sa personalizezi o multime de obiecte si sa le vinzi prin intermediul aplicatiei mobile.


Instrumente incorporate in aplicatii mobile care aduc castiguri de sine statatoare


Natura fiecarui business dicteaza care este cel mai de succes instrument pentru dobandirea castigurilor din aplicatii. Pe masura ce capata mai multa popularitate, aceste metode devin din ce in ce mai complexe. Mai departe, avem cateva exemple prin care aplicatiile mobile au contribuit la veniturile afacerilor in anul 2017. Procentele de mai jos reprezinta veniturile obtinute doar prin aplicatiile mobile in urma folosirii unui canal anume.
 

Canal Crestere venituri
Reclame video 36%
Cumparaturi in aplicatie / e-commerce 43%
Reclame display 30%
Reclame native 10%
Instalari și abonari 4%

 
Nu-i asa ca deja ai ajuns la niste idei interesante dupa ce ai aflat cateva dintre beneficiile aduse de o aplicatie mobila pentru afacerea ta? Ia legatura cu noi daca vrei sa discutam aceste idei. Ne angajam sa le dam forma unica si sa dobandim succesul.