Servicii de dezvoltare aplicatii web

Updated on Monday 24th August 2020

Rate this article
based on 1 reviews


Servicii de dezvoltare aplicatii web Image
O aplicatie web este orice program a carui arhitectura implica tehnologiile necesare pentru World Wide Web. Astfel de programe sunt de tip client-server si exista datorita uzului frecvent al browser-elor. In mediul afacerilor, serviciile de dezvoltare aplicatii web reprezinta o resursa importanta, in special in departamentele care se ocupa de suportul clientilor sau in ceea ce tine de administrare. Afacerile de tip e-commerce trag cele mai multe beneficii din aplicatiile web. In continuare vei gasi raspunsuri la intrebari frecvente puse despre acest mediu si vei afla ce-ti poate oferi firma noastra, care include si servicii de creare aplicatii mobile.
 

Care e diferenta dintre un website si o aplicatie web?
 

O aplicatie web cuprinde multe mai multe functionalitati decat un website. In timp ce site-ul afiseaza informatii de orice tip, o aplicatie web le poate si stoca pe langa afisare. Exemple de aplicatii web pe care le folosim zilnic sau la o frecventa ridicata sunt Facebook, Gmail, Google Drive, LinkedIn etc. Pentru ca dezvoltarea aplicatiilor web este orientata catre tehnologia browser-elor, aceste aplicatii nu necesita instalare. Scopul lor este unul strict util, iar diferenta majora dintre un site si o aplicatie web este ca cea din urma implica interactiunea utilizatorului. Crearea unei aplicatii web poate fi similara cu procesul de creare a unei aplicatii mobile, insa scopul celor doua este diferit din punct de vedere tehnic.
 

La ce ne ajuta dezvoltarea aplicatiior web?
 

Aplicatiile web exista inca dinainte ca World Wide Web sa devina o platforma atat de cuprinzatoare si de populara. Imbinand scripturi server-side (precum ASP sau PHP) si scripturi de tip client-side (ca HTML sau Javascript), acestea pot fi folosite de oricine care are o conexiune la interent. Precum dezvoltarea aplicatiilor mobile, dezvoltarea web poate viza o multime de lucruri, de la crearea campurilor de contact ale website-urilor pana la conceperea unor jocuri complexe care sustin mai multi utilizatori in acelasi timp. 


Ce tipuri de aplicatii web exista?
 

Iata o clasificare succinta a tipurilor de aplicatii web existente, cunoscute de programatorii nostri de-a lungul experientei in aceasta ramura destinata solutiilor online.

 1. Aplicatie web statica: acest tip de aplicatie permite afisarea unui continut limitat si se foloseste in cea mai mare masura la prezentari, portofolii sau CV-uri digitale.

 2. Aplicatie web dinamica: o astfel de aplicatie implica uzul bazelor de date, iar continutul din aceasta se actualizeaza la fiecare accesare; de asemenea, poate integra un design unic.

 3. E-commerce: dezvoltarea aplicatiilor web poate fi orientata strict catre e-commerce sau m-commerce; vorbim aici despre toata infrastructura necesara care asigura modalitati de plata, panouri de administrare, listarea produselor, administrarea comenzilor si actualizarea datelor.

 4. Aplicatie web de tip portal: o astfel de aplicatie inseamna ca toate sectiunile incluse pot fi accesate dintr-un homepage; se foloseste la forumuri, e-mail-uri, spatii din online care necesita autentificare etc.

 5. Aplicatie web cu content management system: aceasta este esentiala site-urilor de stiri si oricarei forme de media, incluzand blog-urile.

  Puteti citi despre serviciile noastre de dezvoltare de aplicatii web din infograficul de mai jos:

  Servicii de dezvoltare aplicatii web


Pot aplicatiile web acoperi nevoia de dezvoltare a aplicatiilor mobile?


Orice aplicatie web poate fi folosita pe un telefon mobil, insa acest lucru inseamna ca programul respectiv va trece prin browser si nu va putea fi instalat in sistemul telefonului mobil; deoarece o aplicatie web nu se poate servi de sistemul telefonului mobil, asta inseamna ca poate fi accesata doar atunci cand utilizatorul este conectat la internet; de asemenea, aplicatiile web nu pot beneficia de conceperea designului conform regulilor care definesc experienta utilizatorului, de aceea cei mai multi apeleaza la crearea aplicatiilor mobile atunci cand iau in calcul sa-si promoveze produsele catre utilizatorii online-ului mobil.
 

Ce beneficii are o afacere din dezvoltarea unei aplicatii web?
 

De ce mai cream in continuare aplicatii web avand in vedere amploarea capatata de dezvoltarea aplicatiilor mobile? Raspunsul e simplu: nu toate actiunile din online se intampla prin intermediul telefoanelor mobile. Sunt o multime de nevoi pentru web care se acopera prin conceperea unei aplicatii. Sa vedem ce beneficii pot avea liderii unei afaceri dintr-o aplicatie web:

 • Cresterea eficientei angajatilor – crearea unei aplicatii web pentru organizarea interna se dovedeste de folos pentru cei care vor sa diminueze cat mai mult din greselile la lucru produse din lipsa unei gestiuni bune;

 • Accesibilitate non-stop – toate datele integrate in aplicatie pot fi oricand consultate de pe orice dispozitiv conectat la internet;

 • O metoda sigura de a stoca date – cu o astfel de aplicatie, nimeni nu-si mai pune problema ce se intampla atunci cand un computer se strica; in caz de defectiuni, progresul nu este afectat deoarece rezultatele sunt pastrate intr-un server si pot fi accesate de oricine care are cont de utilizator si parola in aplicatia respectiva;

 • Mai mult spatiu si mai putina mentenanta – folosind o aplicatie web economisesti banii alocati pentru hard-uri interne de mare capacitate sau hard-uri externe pentru computerele angajatilor tai; toate datele necesare in activitatea pe care o conduci sunt stocate in online, printr-o modalitate sigura care nu faciliteaza accesul persoanelor nedorite; de asemenea, actiunile de mentenanta nu implica nimic mai mult decat orice program obisnuit instalat pe un computer.
   

 Cat timp este necesar pentru dezvoltarea unei aplicatii web?
 

Pentru crearea unei aplicatii web se aloca un timp similar ca pentru crearea unei aplicatii mobile. Ambele medii implica proceduri similare de programare cu particularitati de rigoare si ambele au nevoie de un bun mers al bazelor de date si de un design. Iata mai precis cat dureaza construirea unei aplicatii in departamentul nostru:

 • Sunt necesare in jur de 4 luni pentru crearea infrastructurilor front-end si back-end cu care functioneaza o aplicatie web;

 • O aplicatie simpla care afiseaza informatii are nevoie de 2–3 luni pentru a fi creata optim;

 • O aplicatie web mai complexa care integreaza functii de shopping, autentificare, liste si panou de administrarea se creeaza in aproximativ 3–6 luni;

 • Procesul se poate prelungi la peste 6 luni atunci cand e necesara integrarea instrumentelor pentru analiza, pattern-urilor de vizualizare si altor componente complexe.

Echipa noastra isi dedica toate resursele pentru a concepe aplicatii web si a dezvolta aplicatii mobile care sa contribuie la modelarea unui buget mai bun pentru afacerea ta. Contacteaza-ne cand ai nevoie de astfel de servicii.