Software Architecture in Romania

Updated on Monday 25th October 2021

Rate this article
based on 2 reviews


Software Architecture in Romania Image
Crearea unui website sau a unei aplicatii mobile sau pentru desktop are la baza arhitectura softului folosit pentru realizarea sa. Cunosut mai degraba ca software architecture, acesta acopera structurile fundamentale a unui sistem software si meseria de a crea astfel de structuri si sisteme.

Structura este impartita in mai multe componente printre care si cea de software architecture design, iar dezvoltaorii nostri se bazeaza pe elementele acestora pentru a realiza aplicatii care sa raspunda tuturor nevoilor utilizatorilor.

Mai jos poti afla cum ii ajuta aceste elemente ale arhitecturii pe software developer-ii nostri din Romania sa creeze website-uri si aplicatii pentru firme si nu numai.
 

Arhitectura unui sistem si componentele acestuia


Software architecture are la baza mai multe componente care puse cap la cap vor ajuta la crearea unui produs functional. Astfel, arhitectura presupune relatia dintre aceste structuri si felul in care ele interactioneaza in vederea obtinerii unui site sau a unei aplicatii.

La realizarea unui produs, un software architect din Cluj sau Bucuresti va avea in vedere mai multe aspecte, printre care si strategia de business care se urmareste in vederea unei implementari rapide si cu costuri cat mai mici, atributele aplicatiei sau ale site-ului, designul acestora, precum si sectorul caruia i se adreseaza.

Astfel, se poate vorbi despre software architecture si design separat, fiecare cu fazele sale.

In arhitectura softului va presupune crearea unei machete a sistemului. Aceasta are la baza un model abstract care va administra sistemul si va ajuta la stabilirea unui mecanism de comunicare si coordonare intre componentele produsului. Asadar:
 
 • arhitectura va defini structura solutiei care va intruni toate necesitatile tehnice si operationale, precum cele care acopera peformanta si securitatea sistemului;
 • ea va pleca de la o decizie complexa care va lua in calcul impactul asupra calitatii, administrarii, dar si succesul produsului finit.

Aceste decizii se vor baza pe:
 
 1. alegerea elementelor structurale si interfetele din care este realizat sistemul;
 2. comportamentul duce la functionarea corecta in tandem a elementelor respective;
 3. componenta subsistemelor care definesc structura si comportamenul elementelor folosite;
 4. alinierea deciziilor unui software developer din Romania cu obiectivele strategice de business.

Dupa stabilierea acestor aspecte, specialistii nostri din Cluj vor trece la software architecture design care presupune realizarea planului care descrie elementele sistemului, imbinarea si functionarea acestora.

Specialistii nostri ofera servicii de dezvoltare aplicatii de mobile si nu numai, asadar poti conta pe noi daca ai un magazin online si doresti sa lansezi si o aplicatie.
 

Designul arhitecturii unui sistem si componentele acestuia


Odata ce partea de software architecture a fost stabilita, se va trece la cea de design.

Planul de design presupune:
 
 • stabilirea cerintelor sistemului, astfel incat produsul finit sa respecre cerintele utilizatorilor, pe cele de marketing, dar si ale personalului;
 • stabilirea modalitatilor prin se vor implementa sarcinile de desgin, codare, integrare a functiilor si testare in vederea lansarii.

Specialistii nostri in creare de aplicatii mobile se bazeaza pe ajutorul unui software architect din Romania pentru solutii moderne de implementare a solutiilor create pentru clienti.
 

Legatura dintre software architecture si crearea unei aplicatii


Principalul scop al software architecture design este sa identifice toate cerintele care au impact asupra unei aplicatii. Astfel, succesul acesteia depinde in mare masura de o arhitectura bine gandita care reduce riscurile asumate de societatea care o lanseaza si solutiile tehnice propuse.

Atat in Romania, cat si in intreaga lume, arhitectura de software este un concept nou care face parte din sector software engieerning-ului si este inca limitat la cateva functii de baza.

Specialistii nostri lucreaza cu software developers din Bucuresti care pot imbina cunsotintele de inginerie cu cele de design pentru a propune soltuii adaptatea cerintelor si asteptarilor clientilor nostri.
 

Utilizarea aplicatiilor mobile in Romania


Partea de software architecture design joaca un rol important in felul in care arata o aplicatie mobila, iar succesul aplicatiilor este incontestabil in Romania, avand in vedere datele oferite mai jos de o revista de specialitate:
 
 • la nivelul lui 2020 erau 15.35 milioane de utilizatori de internet;
 • dintre acestia, 11 milioane foloseau aplicatii pentru retele sociale;
 • majoritatea intra pe internet de pe telefoane mobile, 26.63 milioane, mai exact;
 • un roman petrece in medie peste 7 ore pe zi pe internet.

Daca doresti sa lansezi o aplicatie mobila, specialistii nostri se bazeaza pe software architecture pentru a-ti oferi cele mai actuale servicii, asadar nu ezita sa ne contactezi.