Site-ul nostru web folosește  cookie-uri în scopuri statistice.

Articolele noastre

Servicii de dezvoltare aplicatii web

Servicii de dezvoltare aplicatii web

O aplicatie web este orice program a carui arhitectura implica tehnologiile necesare pentru World Wide Web. Astfel de programe sunt de tip client-server si exista datorita uzului frecvent al browser-elor. In mediul afacerilor, serviciile de dezvoltare aplicatii web reprezinta o resursa importanta, in special in departamentele care se ocupa de suportul clientilor sau in ceea ce tine de administrare. Afacerile de tip e-commerce trag cele mai multe beneficii din aplicatiile web. In continuare vei gasi raspunsuri la intrebari frecvente puse despre acest mediu si vei afla ce-ti poate oferi firma noastra, care include si servicii de creare aplicatii mobile.

 Informatii importante  
 Tipuri de aplicatii web

statica, dinamica, portal, Content Management System (CMS), ERP (Enterprise Resource Planning)

Caracteristici aplicatie statica Aplicatie folosita pentru prezentari,
continut limitat

Caracteristici aplicatie dinamica

Aplicatie care implica folosirea de baze de date
Aplicatii web cu caracteristici speciale (DA/NU)

DA, in functie de industria in care activeaza clientul

Posibilitate creare aplicatie web
e-commerce (DA/NU)
DA
Etape de dezvoltare

Cercetare de piata, creare plan de dezvoltare, creare de baze de date (daca este nevoie), dezvoltarea aplicatiei, testarea, lansarea

Tehnologii utilizate
in dezvoltare

HTML 5, JavaScript, XML, Swift, CSS, PHP, etc.

Posibilitate rulare pe smartphone/tableta DA
Sisteme de operare pe care poate fi rulata Windows OS, Safari OS, Android, iOS
Personalizare aplicatie web (DA/NU) DA
Pret minim dezvoltare aplicatie (aprox.) 30 – 45 EUR/ora
Asigurare mentenanta aplicatie (DA/NU) DA
Durata creare aplicatie web (aprox.) 5 – 7 luni in functie de complexitate
Avantaje aplicatie web Personalizare in functie de cerintele clientului, siguranta in stocarea datelor, soft specializat pentru diverse departamente in firme
Servicii creare aplicatii web (DA/NU) DA

Care e diferenta dintre un website si o aplicatie web?

O aplicatie web cuprinde multe mai multe functionalitati decat un website. In timp ce site-ul afiseaza informatii de orice tip, o aplicatie web le poate si stoca pe langa afisare. Exemple de aplicatii web pe care le folosim zilnic sau la o frecventa ridicata sunt Facebook, Gmail, Google Drive, LinkedIn etc. Pentru ca dezvoltarea aplicatiilor web este orientata catre tehnologia browser-elor, aceste aplicatii nu necesita instalare. Scopul lor este unul strict util, iar diferenta majora dintre un site si o aplicatie web este ca cea din urma implica interactiunea utilizatorului. Crearea unei aplicatii web poate fi similara cu procesul de creare a unei aplicatii mobile, insa scopul celor doua este diferit din punct de vedere tehnic.

Crearea unei aplicatii Android incepe de la experienta cuprinzatoare a impactului mediului de retea asupra utilizatorilor tinta. De aceea, va puteti baza pe noi pentru servicii de consultanta de specialitate pentru a alege structura aplicatiei potrivita pentru afacerea dumneavoastra si utilizatorii tinta.

Dezvoltatorii nostri folosesc diverse limbaje de programare, unul dintre ele fiind Java. Un Java architect este un profesionist de dezvoltare software care lucreaza pentru a dezvolta arhitectura software pentru aplicatii bazate pe Java. Java este un limbaj de programare orientat pe obiecte care functioneaza pe multe platforme si aplicatii de calculator. De obicei, acestia se ocupa de arhitectura software pentru aplicatii de mai multe feluri.

La ce ne ajuta dezvoltarea aplicatiior web?

Aplicatiile web exista inca dinainte ca World Wide Web sa devina o platforma atat de cuprinzatoare si de populara. Imbinand scripturi server-side (precum ASP sau PHP) si scripturi de tip client-side (ca HTML sau Javascript), acestea pot fi folosite de oricine care are o conexiune la interent. Precum dezvoltarea aplicatiilor mobiledezvoltarea web poate viza o multime de lucruri, de la crearea campurilor de contact ale website-urilor pana la conceperea unor jocuri complexe care sustin mai multi utilizatori in acelasi timp. 

Daca te intereseaza crearea de aplicatii Android, specialistii nostri te vor ajuta. Dezvoltatorii nostri iti stau la dispozitie cu servicii personalizate prin care sa iti diferntiezi afacerea de celelalte de pe piata intr-un mod cu adevarat original. Contacteaza-ne pentru a afla cum te putem ajuta.


Ce tipuri de aplicatii web exista?

Iata o clasificare succinta a tipurilor de aplicatii web existente, cunoscute de programatorii nostri de-a lungul experientei in aceasta ramura destinata solutiilor online.

  1. Aplicatie web statica: acest tip de aplicatie permite afisarea unui continut limitat si se foloseste in cea mai mare masura la prezentari, portofolii sau CV-uri digitale.
  2. Aplicatie web dinamica: o astfel de aplicatie implica uzul bazelor de date, iar continutul din aceasta se actualizeaza la fiecare accesare; de asemenea, poate integra un design unic.
  3. E-commercedezvoltarea aplicatiilor web poate fi orientata strict catre e-commerce sau m-commerce; vorbim aici despre toata infrastructura necesara care asigura modalitati de plata, panouri de administrare, listarea produselor, administrarea comenzilor si actualizarea datelor.
  4. Aplicatie web de tip portal: o astfel de aplicatie inseamna ca toate sectiunile incluse pot fi accesate dintr-un homepage; se foloseste la forumuri, e-mail-uri, spatii din online care necesita autentificare etc.
  5. Aplicatie web cu content management system: aceasta este esentiala site-urilor de stiri si oricarei forme de media, incluzand blog-urile.

Acum va puteti baza si pe experienta specialistilor in backend development. Un backend developer trebuie sa fie capabil sa depaneze problemele si sa le rezolve, in timp ce le comunica managerilor de proiect, partilor interesate si a restului echipelor. In acelasi timp, acesta mentine fluxurile de lucru cu echipele de clienti pentru a asigura suport continuu, impreuna cu instruirea si mentoratul de conducere pentru dezvoltatorii juniori.

Crearea unei aplicatii web statice


Fiecare firma are nevoile sale, iar pe langa crearea unui website, o aplicatie legata la acesta poate intregi portofoliul societatii.

Astfel, pentru companiile care ofera solutii corporate, o aplicatie statica prin care sunt prezentate diverse date, informatii, realizari, sau portofolii. O aplicatie web statica poate fi folosita atat de clienti, cat si de angajati pentru acces la baze de date sau alte informatii de care au nevoie pentru a-si optimiza lucrul cu o platforma.

Crearea unei aplicatii statice presupune aceiasi pasi ca si in crearea altor tipuri de aplicatii, chiar si a unora mobile, cu diferenta ca primele pot fi accesate si dupa un laptop sau computer de tip desktop.

Daca doriti sa aflati mai multe despre crearea unei aplicatii webdezvoltatorii nostri iti pot oferi toate informatiile necesare pentru a alege cea mai potrivita solutie. In cazul in care doriti sa infiintati o firma in alta tara, de exemplu in Singapore, va recomandam sa-i contactati pe partenerii nostri – OpenCompanySingapore.com.

Aplicatiile web dinamice si dezvoltarea acestora


Un alt tip de aplicatie web este cea dinamica. Aceasta este mai folosita in comparatie cu altele create tot pentru computere, sau mai bine spus pentru sisteme de operare folosite de acestea.

Ceea ce face diferenta intre o aplicatie statica si una dinamica, este faptul ca aceasta din urma isi actualizeaza continutul dupa fiecare interactiune cu utilizatorul. Ea utilizeaza baze de date care sunt modificate de fiecare data in care informatii sunt cautate sau introduse in ea.

Aplicatiile dinamice pentru website-uri sunt adesea folosite de majoritatea firmelor deoarece pot fi personalizate in urmatoarele moduri:

  1. pot fi de tip web portal, in asa fel incat sa fie impartite pe categorii sau sectiuni;
  2. pot indeplini diverse functii, precum cea de chat, e-mail sau chiar motor de cautare ;
  3.  pot fi animate ;
  4. pot fi de tip CMS (content management system).

Asadar, aplicatiile web dinamice le pot suplini pe cele mobile in anumite situatii.

Dezvoltatorii nostri iti stau la dispozitie cu diverse servicii dedicate de creare de aplicatii web si mobile in functie de mai multi parametri. Printre acestia felul in care va fi folosita aplicatia respectiva si utilizatorii carora li se adreseaza.


Puteti citi despre serviciile noastre de dezvoltare de aplicatii web din infograficul de mai jos:

aplicatii web

Pot aplicatiile web acoperi nevoia de dezvoltare a aplicatiilor mobile?


Orice aplicatie web poate fi folosita pe un telefon mobil, insa acest lucru inseamna ca programul respectiv va trece prin browser si nu va putea fi instalat in sistemul telefonului mobil; deoarece o aplicatie web nu se poate servi de sistemul telefonului mobil, asta inseamna ca poate fi accesata doar atunci cand utilizatorul este conectat la internet; de asemenea, aplicatiile web nu pot beneficia de conceperea designului conform regulilor care definesc experienta utilizatorului, de aceea cei mai multi apeleaza la crearea aplicatiilor mobile atunci cand iau in calcul sa-si promoveze produsele catre utilizatorii online-ului mobil.

Ce beneficii are o afacere din dezvoltarea unei aplicatii web?

De ce mai cream in continuare aplicatii web avand in vedere amploarea capatata de dezvoltarea aplicatiilor mobile? Raspunsul e simplu: nu toate actiunile din online se intampla prin intermediul telefoanelor mobile. Sunt o multime de nevoi pentru web care se acopera prin conceperea unei aplicatii. Sa vedem ce beneficii pot avea liderii unei afaceri dintr-o aplicatie web:

  • Cresterea eficientei angajatilor – crearea unei aplicatii web pentru organizarea interna se dovedeste de folos pentru cei care vor sa diminueze cat mai mult din greselile la lucru produse din lipsa unei gestiuni bune;
  • Accesibilitate non-stop – toate datele integrate in aplicatie pot fi oricand consultate de pe orice dispozitiv conectat la internet;
  • O metoda sigura de a stoca date – cu o astfel de aplicatie, nimeni nu-si mai pune problema ce se intampla atunci cand un computer se strica; in caz de defectiuni, progresul nu este afectat deoarece rezultatele sunt pastrate intr-un server si pot fi accesate de oricine care are cont de utilizator si parola in aplicatia respectiva;
  • Mai mult spatiu si mai putina mentenanta – folosind o aplicatie web economisesti banii alocati pentru hard-uri interne de mare capacitate sau hard-uri externe pentru computerele angajatilor tai; toate datele necesare in activitatea pe care o conduci sunt stocate in online, printr-o modalitate sigura care nu faciliteaza accesul persoanelor nedorite; de asemenea, actiunile de mentenanta nu implica nimic mai mult decat orice program obisnuit instalat pe un computer.

Va invitam sa urmariti si un video despre crearea de aplicatii web:

Diferente intre aplicatiile mobile si cele de tip web


O persoana sau o firma poate avea propria aplicatie care poate fi mobila sau poate fi legata la un website in functie de mai multe aspecte. Principalele diferente intre cele doua tipuri de aplicatii constau si in:

  • sistemul de operare folosit, astfel cele mobile se adreseaza sistemelor Android si iOS, iar cele de tip web sunt pentru Windows OS;
  • tipuul de utilizatori pe care acestea il vizeaza;
  • functiile pe care le vor indeplini;
  • programele necesare pentru realizarea lor.

Daca ai nelamuriri in legatura cu ce tip de aplicatie ai dori, specialistii nostri te pot ajuta sa te hotarasti in baza a catorva informatii.

Cele mai populare tipuri de aplicatii web

Desi cele mai vizibile feluri de aplicatii sunt cele mobile, aproape orice roman avand un smartphone, si cele de tip web au propria cota de piata. Astfel, exista urmatoarele:

  • aplicatiile e-commerce;
  • aplicatiile de turism;
  • aplicatiile de banking;
  • aplicatiile de educatie;
  • aplicatiile pentru domeniul auto;
  • aplicatiile logistice.


De cele mai multe ori aplicatiile mobile si cele web co-exista, cu mentiunea ca cele din a doua categorie sunt mai stabile, avand in vedere ca si sistemele de operare pentru computere sunt in acest fel.

Aplicatiile e-commerce, de exemplu, sunt printre cele mai utilizate in Romania, iar pentru un magazin online sa aiba atat o aplicatie mobila, cat si una de tip web, cu interfete asemanatoare va atrage mai multi clienti, avand in vedere ca majoritatea romanilor prefera inca sa comande de pe calculator.

Cumpararea de pachete de vacanta de pe laptop sau desktop se mentine in acelasi trend cu al shopping-ului din magazinele online, aplicatiile web de turism avand avantajaul de a reda mai bine fotografiile atunci cand vine vorba despre marimea ecranului.

Un tip de aplicatie de tip web care a devenit foarte populara in ultimul an este cea de e-learning care functioneaza mult mai bine de pe computer din punct de vedere al resurselor de care are nevoie pentru a rula si functiona un timp indelungat, astfel ca bateria unui telefon nu poate suporta un consum de energie foarte mare. Aceasta a devenit si una dintre cele mai bune idei de afaceri pentru anul 2020 – 2021, astfel de aplicatii devenind din ce in ce mai cautate pe timpul pandemiei. De asemenea, numarul cursurilor pentru adulti tinute la distanta, dar si munca de acasa a creat o nisa destul de importanta pentru crearea unor astfel de aplicatii.

 Cat timp este necesar pentru dezvoltarea unei aplicatii web?

Pentru crearea unei aplicatii web se aloca un timp similar ca pentru crearea unei aplicatii mobile. Ambele medii implica proceduri similare de programare cu particularitati de rigoare si ambele au nevoie de un bun mers al bazelor de date si de un design. Iata mai precis cat dureaza construirea unei aplicatii in departamentul nostru:

  • Sunt necesare in jur de 4 luni pentru crearea infrastructurilor front-end si back-end cu care functioneaza o aplicatie web;
  • O aplicatie simpla care afiseaza informatii are nevoie de 2–3 luni pentru a fi creata optim;
  • O aplicatie web mai complexa care integreaza functii de shopping, autentificare, liste si panou de administrarea se creeaza in aproximativ 3–6 luni;
  • Procesul se poate prelungi la peste 6 luni atunci cand e necesara integrarea instrumentelor pentru analiza, pattern-urilor de vizualizare si altor componente complexe.

Echipa noastra isi dedica toate resursele pentru a concepe aplicatii web si a dezvolta aplicatii mobile care sa contribuie la modelarea unui buget mai bun pentru afacerea ta. Contacteaza-ne cand ai nevoie de astfel de servicii.